Контент

Смачний лимонний пиріг

Порцій: 10  
Калорійність: ккал  
Час приготування: підготовка 20 хвилин, випікання 30 хвилин

Опис

Ділюся з Вами простим рецептом смачнющого лимонного пирога, котрий печу вже тричі за тиждень! У перший та другий раз він був лимонний, а в третій — помаранчевий:) Смачно в будь-якому випадку! Ніжний корж, пропитаний цитриновим соком та вкритий тоненькою скоринкою цукрової глазурі, схожою на тендітну першу кригу, що вкриває калюжі найпершого морозного ранку.

Смачний лимонний пиріг смакує із чашкою цитринового чаю та із філіжанкою запашної кави, це вдалий початок дня та смачний надвечірок. Ваші домашні та друзі будуть у захваті від цієї смакоти, а Ви — від простоти приготування:)

Інгредієнти:

На форму 24 см:

  • 200 г вершкового масла;
  • 200 г цукру (1 склянка);
  • 4 середніх яйця;
  • 1 цитрина (лимон);
  • 1/4 чайної ложки солі;
  • 1 столова ложка розпушувачу (10 г);
  • 225-260 г борошна (2 склянки чи трошки менше);
  • цукрова пудра — десь півсклянки.

Інструкція:

Вершкове масла має побути з півгодини за кімнатної температури, аби розм'якшилося. А тим часом підготуємо лимон, ретельно вимивши його із щіточкою у гарячій воді, а потім запаривши окропом на 5 хвилин. Завдяки цьому цедра не буде гіркуватою.

Тоді розтираємо масло із цукром ложкою чи збиваємо міксером. Додаємо до тіста натерту на дрібній тертці цедру лимона.

Далі додаємо яйця та збиваємо міксером 20-30 секунд, до однорідності.

Тепер просіємо борошно разом із розпушувачем, додамо сіль та перемішаємо.

Викладаємо тісто до форми, застеленої пергаментом для випічки та змащеної тонким шаром рослинної олії чи вершкового масла. Розрівнюємо тісто ложкою чи лопаткою.

Ставимо пиріг до розігрітої духовки та випікаємо 30-35 хвилин за 180-200 С.

Лимонний пиріг готовий, коли він підійметься, стане золотистим, а бамбукова шпажка чи сірник буде виходити з тіста сухим.

Готуємо лимонну глазур, змішуючи сік лимона із цукровою пудрою.

Розподіляємо глазур по поверхні пирога. А щоби він став ще вологіший та смачніший,можна поштрикати пиріг тією ж шпажкою разів 100, тоді глазур промочить корж та пиріг смакуватиме ще краще.

Нарізаємо пиріг з лимоном на порції та запрошуємо усіх на чаювання!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(2 голоса, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів