Швидкі пісні пиріжки з капустою
Опис
Ці пиріжечки наш тато знайшов десь у журналі, він зазхоплюється кулінарією та колекціонує рецепти. Тож я й підгледіла, як він їх готував. Пиріжечки вийшли дууже смачні! Такі, що я вклала аж 4 штуки. Тому ділимося рецептом і з вами!
Тісто робиться дуже просто та швидко, з пісних інгредієнтів. А виходить на смак як листкове, дуже тонке, хрустке та смачне. Тоненьке тісто та багато начинки - саме те, що мені до вподоби в пиріжках. особливо, як вони не солодкі. Втім, гадаю, такі ж пиріжки можєна робити не тільки з капустою, але й із яблуком. Чи з картоплею та грибами, буде дуже смачно!
На сайті вже є рецепт дріжджових пиріжків з капустою, але спробуйте ще й оцей. Він того вартий. Економічний та надзвичайно смачнющий!
Інгредієнти:
- 2 склянки борошна (260 г);
- 0,5 склянки (100 мл) води;
- 0,5 склянки (100 мл) рафінованої олії;
- 0,5 чайної ложки солі.
Інструкція:
Змішайте теплу воду, олію та сіль. Додайте борошно та замісіть тісто. Загорніть у рушник та залиште в теплі на 20 хвилин.
Розділити тісто на 12 частин, кожну розкачати тоненько у прямокутник. Тісто дуже еластичне та приємне, гарно розвалковується без притрушування стола борошном. На краєчок прямокутника викладіть 1,5 столової ложки капустяної начинки (не гарячої). Згорніть рулетиком, підгортаючи краї.
Викладіть пиріжечки на деко, застелене пергаментом. За бажанням змастіть їх яєчним жовтком, збитим із 1 чайною ложкою води. Якщо бажаєте пісний варіант, змащуйте пиріжки солодким чаєм.
Випікайте пиріжки з капустою упродовж 30 хвилин чи менше (в електродуховці) за температури 180 С.
Смачного!