Контент

Домашнє галетне печиво

Порцій: багато  
Калорійність: ккал  
Час приготування: підготовка 20 хвилин, випікання 5 хвилин

Опис

Маленьким діткам, годуючим мамам, тим, хто має алергію на деякі продукти або ж тим, хто на дієті, зазвичай можна смакувати галетним печивом чи сухариками — замість менш корисних солодощів та випічки, таких як пісочне печиво, тістечка чи торти. Пам'ятаю, як мені хотілося чогось до чаю, коли дітки були маленькими:) А асортимент дозволених смаколиків був не дуже великий — в основному печиво “Марія” чи “Зоологічне”.

Але ж навіть у галетному печиві із крамниці скоріш за все є кондитерські жири, маргарин тощо. Тож стверджувати, що воно таке аж корисне, буде не зовсім вірно. Та виявляється, досить просто зробити домашнє галетне печиво із гарантовано натуральним та нешкідливим складом, яким можна ласувати спокійно:) Якщо у вас алергія на молоко, замініть його у тісті ложкою води.

Рецептом галетного печива у домашніх умовах поділилася подруга Катя, за що я їй щиро вдячна.

Інгредієнти:

  • 1 склянка борошна (130 г, склянка = 200 мл без верху);
  • 1/4 чайної ложки соди;
  • 1 маленьке яйце;
  • 1,5 столові ложки цукру;
  • 1 столова ложка олії;
  • 1 столова ложка молока;
  • дрібка солі.

Інструкція:

Змішати яйце, молоко, олію.

Додати цукор та сіль, перемішати.

Просіяти борошно із содою, замісити тісто.

Воно досить круте, вимісити треба гарно, щоб було гладеньке, еластичне та прилипало до рук. В цьому плані тісто схоже на те, що для локшини чи штруделя. Гарно як у Вас вистачить снаги вимішувати хвилин п'ять:)

Тепер ще одне завдання — якомога тонше розвалкувати тісто, в ідеалі — 1 мм завтовшки.

Вирізаємо печиво формочками.

Викладаємо на деко та ставимо до розігрітої духовки.

Галетне печиво випікається надзвичайно швидко — 3-5 хвилин за 200 С.

До тіста можна додавати ванілін, лимонну цедру чи корицю для смаку та аромату.

Якщо нема фігурних формочок, то нічого — просто наріжте тісто ромбиками чи квадратиками за допомогою ножа. Можна вирізати кружальця невеличкою склянкою, але тоді залишки тіста доведеться знову розвалковувати, що буде іще складніше, ніж першого разу. Тому краще вирізати так, щоби вийшло безвідходне виробництво.

Незважаючи на простий склад, домашнє галетне печиво дуже навіть смачне.

А для тих, хто на дієті, це взагалі знахідка!

Приємних вам чаювань:)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *