Вареники з гарбузом
Опис
Усім відомо, що вареники можна робити з картоплею та капустою. А чи пробували Ви вареники з гарбузом? початку здається, що це досить дивний рецепт, але виходять вони цілком добрі, на смак дещо схожі на вареники із капустою.
Якщо Ви не впевнені, що Вам будуть до смаку незвичайні вареники з гарбузом, зробіть на спробу пів чи чверть порції начинки, а решту тіста начиніть сиром чи вишнею.
Інгредієнти:
- 100 мл молока;
- 100 мл води;
- 1 яйце;
- 0,5 чайної ложки солі;
- 2 столові ложки олії;
- 2,5-3 склянки борошна.
- 200 г сирого гарбуза;
- Пучечок кропу;
- Сіль, мелений чорний перець;
- 1,5 столові ложки олії.
Інструкція:
Тісто готуємо так само, як для вареників з грибами: змішуємо просіяне борошно з яйцем, тоді змішуємо тепле молоко та воду, солимо та вливаємо до борошна, додаємо олію та добре вимішуємо м’яке, еластичне тісто. Якщо липне, підсипаємо трохи борошна. Залишаємо тісто під рушником на 30-40 хвилин.
Тим часом робимо начинку з гарбуза. Тремо очищений гарбуз на великій тертці, обсмажуємо трохи на розігрітій олії, солио, перчимо та додаємо подрібнеий кріп. Охолоджуємо начинку до кімнатної температури.
Тісто треба розкачати завтовшки 3 мм на столі, притрушеному борошном, та вирізати кружки, на які викласти по чайній ложці начинки по центру.
Заліплюємо вареники, викладаємо на притрушену борошном дощку.
Додаємо до 2 л води пів столової ложки солі, доводимо до кипіння та опускаємо вареники у окріп. Не всі зразу, а половину, або беріть більше води. Варимо 7 хвилин.
Шумовкою виловлюємо та викладаємо до миски, додаємо олію чи масло.
Гарбузові вареники дуже смачні із домашньою аджикою. Цікаво дізнатися Ваші враження від страви, тож пишіть коментарі, я буду рада! А мож, Ви поділитесь ще якимись цікавими рецептами вареників із різними начинками?