Контент

Вареники з гарбузом

Порцій: 30 шт  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 1 година

Опис

Усім відомо, що вареники можна робити з картоплею та капустою. А чи пробували Ви вареники з гарбузом? початку здається, що це досить дивний рецепт, але виходять вони цілком добрі, на смак дещо схожі на вареники із капустою.

вареники з гарбузом

Якщо Ви не впевнені, що Вам будуть до смаку незвичайні вареники з гарбузом, зробіть на спробу пів чи чверть порції начинки, а решту тіста начиніть сиром чи вишнею.

гарбузові вареники

Інгредієнти:

На 30 шт, для тіста:
  • 100 мл молока;
  • 100 мл води;
  • 1 яйце;
  • 0,5 чайної ложки солі;
  • 2 столові ложки олії;
  • 2,5-3 склянки борошна.
Для начинки:
  • 200 г сирого гарбуза;
  • Пучечок кропу;
  • Сіль, мелений чорний перець;
  • 1,5 столові ложки олії.

Інструкція:

Тісто готуємо так само, як для вареників з грибами: змішуємо просіяне борошно з яйцем, тоді змішуємо тепле молоко та воду, солимо та вливаємо до борошна, додаємо олію та добре вимішуємо м’яке, еластичне тісто. Якщо липне, підсипаємо трохи борошна. Залишаємо тісто під рушником на 30-40 хвилин.

готуємо тісто для вареників

Тим часом робимо начинку з гарбуза. Тремо очищений гарбуз на великій тертці, обсмажуємо трохи на розігрітій олії, солио, перчимо та додаємо подрібнеий кріп. Охолоджуємо начинку до кімнатної температури.

тремо гарбуз начинка з гарбуза

Тісто треба розкачати завтовшки 3 мм на столі, притрушеному борошном, та вирізати кружки, на які викласти по чайній ложці начинки по центру.

вирізаємо кружки з  тіста викладаємо гарбузову начинку

Заліплюємо вареники, викладаємо на притрушену борошном дощку.

ліпимо вареники

Додаємо до 2 л води пів столової ложки солі, доводимо до кипіння та опускаємо вареники у окріп. Не всі зразу, а половину, або беріть більше води. Варимо 7 хвилин.

варимо вареники з гарбузом

Шумовкою виловлюємо та викладаємо до миски, додаємо олію чи масло.

рецепт вареників з гарбузом

Гарбузові вареники дуже смачні із домашньою аджикою. Цікаво дізнатися Ваші враження від страви, тож пишіть коментарі, я буду рада! А мож, Ви поділитесь ще якимись цікавими рецептами вареників із різними начинками?

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(4 голоса, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів