Контент

Вареники з шампіньонами

Порцій: 30 штук  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 1 година

Опис

Які вареники із несолодкими начинками Ви готуєте? Мабуть, з картоплею чи капустою. А ще? Пропоную Вам приготувати дуже смачну та цікаву страву - вареники з грибами. Цей оригінальний та надзвичйно апетитний різновид несолодких вареників неодмінно буде до смаку Вашій родині!

вареники з грибами

Взагалі-то, для начинки підходять будь-які їстівні гриби, але, оскільки зараз важко сказати точно, чи дійсно можна їсти зібрані у лісі грибочки, ражду піти по них не у ліс, а на ринок.

вареники з шампіньонами

Ми готували вареники з шампіньонами, підійдуть також і вешенки.

інгредієнти для вареників з грибами

Інгредієнти:

Для тіста:
  • 100 мл води;
  • 100 мл молока (по півсклянки);
  • 1 яйце;
  • 0,5 чайної ложки солі;
  • 2 столові ложки олії;
  • 2,5-3 склянки борошна.
Для начинки:
  • 300 г свіжих грибів;
  • 2 ріпчасті цибулини;
  • Зелена цибуля, петрушка;
  • Сіль, перець за смаком;
  • Олія для смаження 2 столові ложки.

Інструкція:

Для тіста просіюємо в миску борошно, додаємо яйце та злегка перемішуємо. Змішуємо тепле молоко та воду, всипаємо сіль, розмішуємо та вливаємо до борошна. Тожі додаємо олію та замішуємо м’яке тісто, яке не липне до рук. Якщо воно трохи липке, потрошку підсипаємо борошо та гарно вимішуємо. Багато борошна не сипте - краще вимісити подовше, хвилин 5, щоб тісто залишилося еластичним, не крутим, тоді воно буде легко розкочуватися.

готуємо тісто для вареників

Накриваємо тісто рушником та залишаємо на 40 хвилин, а тим часом готуємо начинку, щб вона встигла охолонути.

залишаємо тісто

Гриби очищуємо та миємо, цибулю також чистимо та дрібно ріжемо. Розігріваємо олію у пательні та викладаємо подрібнену цибулю. Обсмажуємо до м’якості пару хвилин, тим часом ріжемо шампіньонами шматочками.

обсмажуємо цибулю

Додаємо гриби до цибулі та обсмажуємо разом, доки з начинки випарується уся волога.

обсмажуємо шампіньони

Додаємо сіль, перець та дрібно нарізану зелень, перемішуємо та викладаємо до тарілки, щоб охолола. Теплу начинку накладати на тісто не можна, бо воно розм’якшиться і буде рватися.

додаємо зелень

Притрусивши борошном стіл, розвалковуємо тісто якомога тонше, десь 3 мм завтовшки - тоді вареники будуть смачні та ніжні.

Вирізаємо чашкою кружальця та викладаємо у центрі кожного по чайній ложці начинки.

накладаємо начинку

Заліплюємо вареники та викладаємо на дошку, притрушену борошном.

рецепт вареників з грибами

Вареники можна заморозити або зварити просто зараз. Щоб заморозити, посставьте їх до морозилки разом із дощечкою, а коли замерзнуть, поскладайте до пакету - тепер вони не змерзнуться в один великий вареник. Якщо ж хочете зразу зварити, закип’ятіть 2 л води із додаванням 0,5 столової ложки солі та опускайте у окріп вареники по одному, щоб не злиплися.

Варимо упродовж 5-7 хвилин після того, як спливуть, виймаємо шумовкою та викладаємо до миски.

Вареники з шампіньонами добре заправити олією або підсмаженою на олії цибулею, чи шматочком вершкового масла, сметаною та подрібненою свіжою зеленню.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(3 голоса, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів