Вареники з капустою
Опис
Час готувати смачні вареники з капустою! Або з картоплею. Чи навіть з вишнями! З тим, що є і що вам до івподоби: адже заварне тісто однаково гарно пасує до солоних та солодких начинок.
Пропоную рецепт вареників із тушкованою капустою (поціновувачі можуть зробити із квашеною). Тісто дуже просто робиться та приємне в роботі, його легко розвалковувати та ліпити, одне задоволення.
Інгредієнти:
- 4 склянки борошна (520 г);
- 1,5 склянки окропу (300 мл);
- 1 чайна ложка солі;
- 1 чайна ложка цукру;
- 3 чайні ложки олії.
- тушкована капуста
- цибуля, обсмажена на олії;
- зелена цибуля.
Інструкція:
Готуємо заварне тісто для вареників. У просіяне в миску борошно влийте олію. В окропі розчиніть сіль та цукор. Влийте окріп у борошно та замісіть тісто: спочатку, доки гаряче, - ложкою, тоді руками.

Розвалкуйте частину тіста на столі завтовшки 2 мм, виріжте кружальця склянкою.


Посередині кожного кружальця викладіть столову ложку тушкованої капусти, рецепт тут: Рецепт смачної тушкованої капусти.

Заліпіть вареники, можна пройтися по краєчках двічі та заліпити "косичкою", на відео унизу рецепта показано, як це зробити.


Викладайте вареники на дощечку, притрушену борошном. Можна заморозити їх чи одразу зварити.


Опускайте вареники в підсолений окріп, варіть, доки спливуть, та ще 3 хвилини. Виловлюйте шумівкою в миску. Заправте цибулею, обсмаженою на олії, притрусіть подрібненою зеленою цибулею.


Смачного!