Вареники з сиром
Опис
Один із найсмачніших видів вареників - солодкі вареники з сиром, які полюбляють і дорослі, і дітки!
Вони у нас посідають почесне друге місце після вареників з вишнею. Тісто для цих вареників робиться трохи інакше - на воді й молоці (хоча можна й на кефірі, як у рецепті вишневих вареників) та виходить дуже зручним та приємним у роботі: еластичне, м’яке, гарно заліплюється.
А якщо Ви любите несолодкі начинки, можна робити вареники із солоним сиром, замість цукру додавши щіпку солі та подрібнену зелень свіжого кропу.
Інгредієнти:
- 100 мл молока;
- 100 мл води;
- 0,5 чайної ложки солі;
- 1 яйце;
- 2,5-3 склянки борошна;
- 2 столові ложки олії.
- 300 г сиру;
- Цукор за смаком (1-2 столові ложки).
Інструкція:
Готуємо тісто для вареників на молоці та воді. Просіємо борошно до миски. Додаємо яйце, перемішуємо.

Змішуємо воду й молоко, трохи підігріваємо, всипаємо сіль, розмішуємо та вливаємо до борошна.


Вливаємо олію та замішуємо м’яке тісто. Якщо воно липне, можна підсипати трошки борошна. Вимісивши тісто до однородності десь 5-7 хвилин, залишаємо його відпочити на 35-45 хвилин під рушником.

Для начинки змішуємо сир із цукром безпосередньо перед тим, як ліпити вареники.

Розвалковуємо тісто на столі, притрушеному борошном, та вирізаємо кружечки. Щоб вареники були смачні та не надто тістяні, розвалковуйте тісто не дуже товстим шаром - 3-4 мм.

Накладаємо посередині кожного по чайній ложці сиру та заліплюємо краєчки.


Викладаємо вареники на дошку, притрушену тонким шаром борошна. Зараз їх можна заморозити або зварити. Якщо будете варити, закип’ятіть у каструлі воду із додаванням щедрої дрібки солі та вкидаєте у окріп вареники - стільки, щоб вони вільно плавали та не злипалися. Десь штук 15 на 2 л води. Варимо, доки спливуть, а тоді ще 5-7 хвилин.

Витягаємо вареники шумовкою та складаємо до миски. Додаємо вершкове масло, щоб не злипалися.

Подаємо вареники із сиром зі сметаною та варенням.
