Смажені кабачки з цибулею – смакота!
Опис
Що приготувати з кабачків? Якщо Вам набридло смажити їх у борошні, спробуйте цей рецепт - і будуте здивовані, яка смакота виходить із двох інгредієнтів за 10 хвилин!
Рецепт смажених кабачків мені розповіла мама. Я вирішила спробувати, бо кабачки треба кудись дівати, а у нас їх не дуже полюбляють, хіба що у вигляді ікри. Засмажила кабачки з цибулею... Тут до кухні підтяглися діти із питаннями, а що це так смачно пахне? «Кабачки, - відповіла я, - хочете спробувати?» Справа завершилась тим, що ми втрьох присіли навколо пательні зі смаженими кабачками та й пригостилися так, що вона спорожніла:) І це ті, хто не любить кабачки. А уявіть, як смакуватиме ця страва тим, хто їх обожнює!
Інгредієнти:
- 1 молодий кабачок;
- 1 цибулина;
- 1 столова ложка олії;
- Сіль, перець, спеції за смаком;
- Зелень петрушки, кропу, базиліку.
Інструкція:
Кабачок миємо, якщо він молодий і шкірка ніжна, можна не чистити. Цибулину очищуємо. Ріжемо кабачок кружальцями близько 5-7 мм завтовшки, цибулю - кільцями.
Розігріваємо у пательні соняшникову олію та висипаємо овочі. Смажимо, час від часу помішуючи, на середньому вогні упродовж 7-10 хвилин - доки кабачки стануть м’якими та підрум’яняться.
Солимо за смаком, додаємо дрібку меленого чорного перцю та улюблених приправ. Посипаємо подрібненою свіжою зеленню - найкраще смакує кріп, петрушка та базилік. Перемішуємо та знімаємо з вогню.
Смачна страва з кабачків готова! Подаємо у теплому вигляді - вдвох чи втрьох за 5 хвилин наминається уся тарілка просто із хлібом.