Контент

Смачні пиріжки з картоплею, смажені на пательні

Порцій: 15  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 1 година

Опис

От які мають бути пиріжки з картоплею: такі, що на долоні не вміщуються, тоненькі, з рум'яною скоринкою, тільки-но підсмажені, запашні та апетитні!

смажені пиріжки з картоплею

Саме такі пиріжки з дріжджового тіста, смажені на пательні, знають і люблять у нашій родині, скільки себе пам'ятаю. Хочете, поділимось рецептом з Вами? 🙂

пиріжки з картоплею на сковороді

Влітку до начинки можна додати свіжий кріп, та побільше — тоді пиріжки з картоплею та кропом виходять надзвичайно запашні та ще смачніші, ніж у зимовому варіанті!

інгредієнти для дріжджових пиріжків з картоплею

Інгредієнти:

Для тіста:
  • 20-25 г свіжих пресованих дріжджів
  • 1 столова ложка цукру
  • 300 мл теплої води (півтори склянки)
  • 1/3 чайної ложки солі
  • 1 столова ложка олії
  • 4-4,5 склянки борошна
Для начинки:
  • картопляне пюре (або 4-5 картоплин)
  • 1-2 цибулини
  • олія
  • сіль
  • перець
Якщо маєте вчорашнє картопляне пюре — чудово! Час приготування дещо скоротиться. Якщо пюре немає, зготуємо його спеціально для пиріжків.

Інструкція:

Картоплю чистимо та відварюємо до готовності; товчемо на пюре та змішуємо із цибулею, обсмаженою на олії в той час, поки варилася картопля.

готуємо картопляне пюре

Обсмажувати треба мілко нарізану цибулю до золотистого кольору: так красивіше й смачніше, але пильнуйте, щоб не пригоріло. Додаємо сіль та мелений чорний перець за смаком, перемішуємо, і хай трохи вихолоне, поки приготуємо тісто. Бо начиняти дріжджове тісто треба або теплою начинкою, або кімнатної температури, але не гарячою і не холодною.

змішуємо картоплю із обсмаженою цибулею

Для тіста кришимо дріжджі до миски, розтираємо з ложкою цукру та розводимо 1 склянкою теплої води. Просіюємо 1 склянку борошна, розмішуємо та залишаємо на 15 хвилин під рушником у теплому місці.

розтираємо дріжджі з цукром, додаємо теплу воду

Коли опара підійметься, наповниться бульбашками, час додати решту води (ще півсклянки) та замішувати тісто, поступово підсипаючи решту борошна.

дріжджова опара для тіста

Разом із борошном додаємо сіль, а із наступною порцією — ложку олії.

додаємо борошно, сіль та олію

Всього знадобиться близько 4 — 4,5 склянок борошна, в 1 склянці 200 мл міститься 130 г борошна, отже, у грамах потрібно 520- 585 г. Але в цьому рецепті не потрібна така точність, беремо приблизно 0,5 кг чи трохи більше. Надто багато не треба, щоби тісто вийшло ніжним, краще його добре вимісити. А якщо прилипає до рук, додати ще трошки олії.

дріжджове тісто для пиріжків

Вимісимо тісто хвилин 5, тоді знов кладемо до миски та накриваємо рушником. Зачекайте хвилин 10, і можна ліпити пиріжки!

рецепт дріжджового тіста

Беремо шматочки тіста, робимо пласкі кружальця, на середину накладаємо картопляну начинку — щедро, але так, щоб вона не вилізла через край, як будете заліплювати.

Заліплюємо пиріжки, як вареники. Тоді злегка притискаємо, щоб стали пласкими,викладаємо швом донизу на столі, притрушений борошном, і — найцікавіший момент! - обережно розвалковуємо качалкою. Пиріжки стають тоненькі та великі, на пів пательні, а якщо вийде розкачати акуратно, так, щоб не порвалося тісто, то готовий пиріжок можна буде, відкусивши, надути! Це дуже до вподоби дітям:) Викладаємо пиріжки на добре розігріту пательню із 1-1,5 столовими ложками олії. Смажимо на середньому вогні, доки підрум'яняться з одного боку, тоді перевертаємо на інший.

смажимо пиріжки з картоплею на пательні

Готові пиріжки з картоплею знімаємо на тарілку. Смачного!!!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(2 голоса, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів