Контент

Заварний білковий крем

Порцій: скільки приготуєте  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 15 хвилин

Опис

Чудовий крем для оздоблення тістечок, тортів, капкейків досить легко зробити з яєчних білків та цукрового сиропу. Білий-білісінький, ніжний, солоденький, він ідеально тримає форму. Не розповзається навіть за кімнатної температури наступного дня. Це — заварний білковий крем, такий, як у трубочках з листкового тіста — пам'ятаєте? - та пісочних кошичках із джемом.

Так-так, такий крем можна зробити вдома, і знадобиться лише два яєчних білки, півсклянки цукру та чверть склянки води. Крему виходить багато, достатньо, щоб прикрасити щонайменше десяток капкейків. Тому Я взяла половину порції. Якщо ж Ви зробити повну порцію — на 4 яєчних білки — вийде стільки крему, що вистачить на невеличку кондитерську:)

Інгредієнти:

На половину порції:

  • 2 яєчних білка
  • 100 г цукру (0,5 склянки)
  • 50 мл води (0,25 склянки)
  • маленька дрібка солі

На повну порцію

  • 4 яєчних білка
  • 200 г цукру (1 склянка)
  • 100 мл води (0,5 склянки)
  • дрібка солі

Інструкція:

Також потрібен міксер, каструлька чи сотейник з товстим денцем, ложка та кондитерський пакет із насадками.

В каструльку висипаємо цукор, вливаємо воду. Нагріваємо на вогні трохи меншому за середній, весь час помішуємо. Цукор розтане, тоді з'являться бульбашки. Продовжуємо варити сироп кілька хвилин, будьте уважні, щоб не проґавити мить, коли час знімати з вогню. Щоб перевірити, крапніть трошки сиропу в холодну воду. Якщо крапля розпливлася — ще рано. Якщо з неї можна сформувати пальцями м'яку кульку — сироп саме такий, як треба! Якщо ж кулька тверда — переварили, треба починати спочатку.

В той же час відокремлюємо білки від жовтків. Краще,якщо готувати удвох: один слідкує за сиропом, а другий збиває білки. Жовтки можна використати для омлеті чи для пісочного тіста. Білки починаємо збивати у місткій мисці з додаванням дрібки солі. Збиваємо на низькій швидкості міксером, допоки пінка стане пишною та буде тримати форму, десь хвилини дві...

А тим часом вже й сироп готовий! Знімаємо його з вогню і, продовжуючи збивати, тоненькою цівкоювливамє гарячий (але не киплячий) сироп до збитих білків.

Збиваємо 6-7-8 хвилин, доки маса стане стійкою, повітряно-пишною та водночас пружно. Готовий білковий крем чудово тримає форму, стає снігово-білим, вінчики міксера залишають на ньому чіткі сліди та візерунки.

Можна викладати заварний білковий крем до кондитерського пакету та прикрашати капкейки. Чи тістечка. Чи тортик!

Смачного:)

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(3 голоса, в середньому: 3.3 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів