Контент

Слойки з яблуками

Порцій: 8  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 30 хвилин

Опис

Мабуть, немає простішого та настільки швидкого рецепта, як випічка з готового листкового тіста. П'ять хвилин для приготування та 25 для випікання - і ось на Вашому столі є смачненьке до чаю! Листкове тісто однаково гарно смакує із найрізноманітнішими начинками — як солодкими, так і солоними: фруктами та ягодами, сиром із родзинками або ж із зеленню; із шинкою, куркою, чи грибами. Я люблю несолодкі слойки з сиром та шпинатом, з грибами чи бринзою, а із солодких улюблені варіанти — з бананом та шоколадом і звісно ж, із яблуками. Яблучні слойки обожнюють всі — такі вони запашні та смачнющі! Що може бути більш приємним та затишним восени, аніж дім, в якому пахне випічкою та яблуками?.. Отож створити цю яблучно-осінню атмосферу Ви легко зможете, якщо спечете до вечері слойки з яблуками.

Взагалі-то, слойки — не зовсім вірний термін, тому що українською випічка з тіста, прошарованого маслом, називається листковою. Бо тісто складається з окремих “листків”, між якими тоненький шар вершкового масла — завдяки цьому випічка з листкового тіста виходить такою пишною. Листкове тісто можна приготувати вдома; це нескладно, але потребує часу на охолодження тіста по 3-4 години після кожного складання (під час приготування тісто складають, наче конверт із маслом, і розвалковують, так кілька разів — в результаті утворюються шари, що більше, то краще). Тому , якщо треба швиденько щось спекти, можна купити готове тісто. Воно буває листкове та листково-дріжджове. Просте тісто більш сухе, друге — більш пише та м'яке. Мені до вподоби випічка з листково-дріжджового тіста. Найсмачніше тісто українського виробництва — фірми “Рудь” та “Лімо”. Нічого так ще в “Копійці” тісто власного виробництва. А от в АТБ воно вже не те, досить жорстке та масло витоплюється при випіканні. Останнім часом печу з львівського тіста “Лімо”, яке завозять до нашої крамнички.

Отож пропоную Вам сьогодні спекти до чаю смачні кошички з листкового тіста із яблуками! Зробіть осінь яскравою та смачною:)

Інгредієнти:

  • 450 г листкового чи листково-дріжджового тіста
  • 2-3 яблука
  • 2-3 чайні ложки цукру
  • дрібка кориці
  • цукрова пудра

Інструкція:

Тісто розморожуємо за кімнатної температури. Тим часом можна помити та очистити яблука й нарізати їх невеликими кубиками. Щоб яблука не темніли, можна скропити їх соком лимона.

Нарізаємо тісто на квадрати. До речі, готове тісто можна трошки розкачати — це не зіпсує його властивостей. Тільки намагайтесь розвалковувати в одному напрямку.

Тепер, якщо у вас є форми для кексів — силіконові чи металеві — можна викласти тісто в ці формочки й отримати гарні кошики з яблуками. Металеві форми потрібно змастити тонким шаром олії, силіконові змащувати треба лише, якщо використовуєте їх вперше. Якщо формочок нема, робимо конвертики та куточки із тіста та викладаємо на деко, застелене пергаментом та злегка змащене олією.

У кошички з тіста викладаємо шматочки яблук, злегка притрушуємо цукром з корицею. Можна защипнути краєчки та змастити їх жовтком, але це не обов'язково. Просто змащені яйцем слойки вийдуть більш рум'яними.

Листкові вироби треба ставити у добре розігріту духовку та випікати за 200-220 С. Перевіряємо готовність дерев'яною паличкою. Якщо тісто не сире всередині, а ззовні золотисте, гарно розшарувалося — отже, можна виймати з духовки. Трошки чекаємо, доки охолонуть, дістаємо з формочок та притрушуємо цукровою пудрою.

Смачні та швидкі слойки з яблуками готові! Смачного та затишного осіннього чаювання!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(2 голоса, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів