Кекси з виноградом та сиром
Опис
Рецепт цих незвичайних кексів зустрівся мені у книзі «Львівська кухня», де кожному перепису передує захоплива історія. І рецепти там також колоритні.
От, наприклад, до солодких кексів додається твердий сир та бринза! А тоді ще й виноград! І виходить на диво смачно та гармонійно. Ось спробуйте!
Зазвичай випічку готують із родзинками, але із свіжим виноградом виходить оригінальніше та смачніше. Соковиті ягоди у ніжному тісті – то варто спробувати. Тільки беріть виноград, що без кісточок:)
А до сирних кексів із виноградом – неодмінно філіжанку запашної львівської кави. І Ваш день буде вдалим із самого ранку!
Інгредієнти:
На 20 штук:
- 2 яйця;
- 250 мл молока;
- 100 г цукру;
- 100 г вершкового масла;
- 100 г сиру чи бринзи:
- 300 г борошна (2 склянки 250 мл без верху);
- 2 чайні ложки розпушувачу;
- 1/3 чайної ложки солі;
- 400 г винограду без кісточок.
Інструкція:
Збиваємо міксером яйця із цукром хвилини 2-3, до пишності. Тоді вливаємо тепле молоко (чи кімнатної температури, але не холодне та не гаряче) та розтоплене (знову ж таки, не гаряче) масло та перемішуємо.
Тоді просіюємо борошно разом із розпушувачем, солимо та злегка перемішуємо. Тремо на великій тертці твердий сир чи бринзу. Я взяла навпіл голландського сиру та бринзи із зеленню. Перемішуємо та врешті додаємо до тіста виноград (вимитий та обсушений). Щоб виноград у кексах не осідав донизу, трохи додаємо борошна, щоби ягоди були обкачані в ньому. Я потрусила трошки борошна зверху на тісто, тоді виспала виноград, знов трошки притрусила борошном та перемішала.
Розкладаємо тісто по формах (силіконових чи металевих; останні треба змащувати олією). Зручно вкладати у форми паперові формочки – тоді багаторазові форми набагато легше мити. Формочки розставляємо на деці.
Ставимо до духовки, що розігріта до 180 С, та випікаємо сирні кекси з виноградом 35-40 хвилин, допоки вони набудуть золотавого кольору та апетитних рум’яних вершечків, а бамбукова шпажка буде залишатися сухою під час перевірки у найвищому місці.
Готові кекси виймаємо з форм та викладаємо на тацю.
Виходить їх чимало – аж 21 штука. Хоч кількість кексів залежатиме від розміру формочок.
Запрошуємо гостей на чаювання із виноградними кексами!
Чекаю на Ваші коментарі та враження!
Юльєтто, кекси такі апетитні, що хочеться простягнути руку та пригоститися))) а я, коли лишається у холодильнику кефір, дуже часто печу кекс на кефірі з виноградом, це так смачно! обов"язково і такі кексики як у вас спробую! про результат неодмінно напишу)))
Дякую! 🙂
Знайшла на Вашому сайті рецепт того кексу, та в закладинки:) Буду пробувати Ваш варіант:)