Контент

Кекси з виноградом та сиром

Порцій: 20  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 50 хвилин

Опис

Рецепт цих незвичайних кексів зустрівся мені у книзі «Львівська кухня», де кожному перепису передує захоплива історія. І рецепти там також колоритні.

От, наприклад, до солодких кексів додається твердий сир та бринза! А тоді ще й виноград! І виходить на диво смачно та гармонійно. Ось спробуйте!

Зазвичай випічку готують із родзинками, але із свіжим виноградом виходить оригінальніше та смачніше. Соковиті ягоди у ніжному тісті – то варто спробувати. Тільки беріть виноград, що без кісточок:)

А до сирних кексів із виноградом – неодмінно філіжанку запашної львівської кави. І Ваш день буде вдалим із самого ранку!

Інгредієнти:

На 20 штук:

  • 2 яйця;
  • 250 мл молока;
  • 100 г цукру;
  • 100 г вершкового масла;
  • 100 г сиру чи бринзи:
  • 300 г борошна (2 склянки 250 мл без верху);
  • 2 чайні ложки розпушувачу;
  • 1/3 чайної ложки солі;
  • 400 г винограду без кісточок.

Інструкція:

Збиваємо міксером яйця із цукром хвилини 2-3, до пишності. Тоді вливаємо тепле молоко (чи кімнатної температури, але не холодне та не гаряче) та розтоплене (знову ж таки, не гаряче) масло та перемішуємо.

Тоді просіюємо борошно разом із розпушувачем, солимо та злегка перемішуємо. Тремо на великій тертці твердий сир чи бринзу. Я взяла навпіл голландського сиру та бринзи із зеленню. Перемішуємо та врешті додаємо до тіста виноград (вимитий та обсушений). Щоб виноград у кексах не осідав донизу, трохи додаємо борошна, щоби ягоди були обкачані в ньому. Я потрусила трошки борошна зверху на тісто, тоді виспала виноград, знов трошки притрусила борошном та перемішала.

Розкладаємо тісто по формах (силіконових чи металевих; останні треба змащувати олією). Зручно вкладати у форми паперові формочки – тоді багаторазові форми набагато легше мити. Формочки розставляємо на деці.

Ставимо до духовки, що розігріта до 180 С, та випікаємо сирні кекси з виноградом 35-40 хвилин, допоки вони набудуть золотавого кольору та апетитних рум’яних вершечків, а бамбукова шпажка буде залишатися сухою під час перевірки у найвищому місці.

Готові кекси виймаємо з форм та викладаємо на тацю.

Виходить їх чимало – аж 21 штука. Хоч кількість кексів залежатиме від розміру формочок.

Запрошуємо гостей на чаювання із виноградними кексами!

Чекаю на Ваші коментарі та враження!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(3 голоса, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Додати коментар ↓

  1. Юльєтто, кекси такі апетитні, що хочеться простягнути руку та пригоститися))) а я, коли лишається у холодильнику кефір, дуже часто печу кекс на кефірі з виноградом, це так смачно! обов"язково і такі кексики як у вас спробую! про результат неодмінно напишу)))

    • Дякую! 🙂
      Знайшла на Вашому сайті рецепт того кексу, та в закладинки:) Буду пробувати Ваш варіант:)


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів