Курячі тефтельки з рисом, запечені в духовці
Опис
Пропоную Вам швидкий та простий рецепт курячих тюфтельок, запечених у духовці. Всього з двох інгредієнтів: курячий фарш та рис, вони дієтичні та смачні водночас. Діткам вони дуже до вподоби! І це добре, бо запечені тефтелі точно корисніші, ніж смажені котлети.
Такі тефтельки з курячого фаршу із рисом можна наминати навіть без гарніру, як самостійну страву. Шматочок хліба та овочевий салатик – і підвечірок готовий!
Інгредієнти:
- 300 г філейного курячого фаршу;
- Півсклянки рису;
- Дрібка солі;
- 0,5 чайної ложки олії.
Інструкція:
Раджу брати саме філейний фарш з курячої грудки, бо він нежирний і з ним тефтелі смачніші. Якщо візьмете просто курячий, буде не те, бо в ньому є жир та шкурки. Можна філейний навпіл з яловичим чи індичим.
Рис відварюємо майже до готовності: заливаємо холодною водою із розрахунку 2 частини води на 1 частину рису (тобто 1 склянка води на пів склянки рису), солимо та доводимо до кипіння на середньому вогні. Тоді зменшуємо вогонь та готуємо кілька хвилин, доки крупа вбере воду.
![до готового рису додаємо фарш](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2019/10/teftelky-1.jpg)
Дамо рису трошки вистигнути та поєднуємо його із фаршем. Додаємо ще маленьку дрібку солі та гарно вимішуємо. Змащуємо олією форму чи пательню, у якій можна запікати в духовці. Змочуємо руки у воді, формуємо кульки завбільшки з м’ячик для настільного тенісу та викладаємо до форми.
![викладаємо тефтелі до форми](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2019/10/teftelky-2.jpg)
Ставимо тефтельки до розігрітої духовки та випікаємо упродовж 20-25 хвилин за 180-200 С.
![випікаємо тефтелі](https://xn----itbambrzfvda4byf0a6g.in.ua/wp-content/uploads/2019/10/teftelky-4.jpg)
Смачного!