Курячі тефтельки з рисом, запечені в духовці

Порцій: 6   Час приготування: підготовка 15 хвилин, запікання 25 хвилин 12. 10. 2019 г.

Пропоную Вам швидкий та простий рецепт курячих тюфтельок, запечених у духовці. Всього з двох інгредієнтів: курячий фарш та рис, вони дієтичні та смачні водночас. Діткам вони дуже до вподоби! І це добре, бо запечені тефтелі точно корисніші, ніж смажені котлети.

Такі тефтельки з курячого фаршу із рисом можна наминати навіть без гарніру, як самостійну страву. Шматочок хліба та овочевий салатик – і підвечірок готовий!

Інгредіенти:

На 12 штук:
  • 300 г філейного курячого фаршу;
  • Півсклянки рису;
  • Дрібка солі;
  • 0,5 чайної ложки олії.

Процес приготування:

Раджу брати саме філейний фарш з курячої грудки, бо він нежирний і з ним тефтелі смачніші. Якщо візьмете просто курячий, буде не те, бо в ньому є жир та шкурки. Можна філейний навпіл з яловичим чи індичим.

Рис відварюємо майже до готовності: заливаємо холодною водою із розрахунку 2 частини води на 1 частину рису (тобто 1 склянка води на пів склянки рису), солимо та доводимо до кипіння на середньому вогні. Тоді зменшуємо вогонь та готуємо кілька хвилин, доки крупа вбере воду.

Дамо рису трошки вистигнути та поєднуємо його із фаршем. Додаємо ще маленьку дрібку солі та гарно вимішуємо. Змащуємо олією форму чи пательню, у якій можна запікати в духовці. Змочуємо руки у воді, формуємо кульки завбільшки з м’ячик для настільного тенісу та викладаємо до форми.

Ставимо тефтельки до розігрітої духовки та випікаємо упродовж 20-25 хвилин за 180-200 С.

Смачного!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(2 голоса, у середньому: 5 из 5)
Позначки запису: ,
Напишіть коментар до цього рецепту ↓

Ви можете додати фото до коментаря. Ширина фото бажано 500 пікселів, формати jpg, gif, png.
* Обов`язкові для заповнення поля
Увага: всі коментарі проходять модерацію.