Контент

Смачні тефтелі з рисом

Порцій: 15  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 50 хвилин

Опис

Це дуже простий рецепт тефтелей з рисом: усього два інгредієнти, 20 хвилин Вашого часу та 30 хвилин запікання - і Ваші домашні ласують смачними та поживними тефтельками! Особливо такі тефтелі з курячого фарша та рису подобаються дітям. Мені ж до вподоби те, що вони гарно тримають форму, не розвалюються та легк готуються.

тефтелі з рисом

Зараз я розповім Вам, як пригтувати тефтелі з рисом в духовці.

тефтелі в духовці

Раджу брати філейний фарш - тоді тефтелі зовсім нежирні, їх можна назвати дієтичною стравою.

інгредієнти для тефтелей з рисом

Інгредієнти:

На 12-15 штук:
  • 300 г курячого філейного фарша;
  • 0,5 чи трохи більше склянки рису;
  • Сіль за смаком, десь 1 чайна ложка без гірки;
  • 1 ч.л. олії.

Інструкція:

Спочатку відваримо рис. Беремо води утричі більше, ніж крупи, тобто на півсклянки рису - 1,5 склянки води. Варимо на середньому вогні до закипання (кришку зсуньте вбік, аби рис не тікав з каструлі), тоді зменшуємо вогонь і продовжуємо варити, час від часі помішуючи та не забувши додати півчайної ложки солі, до того часу, поки рис стане майже м’яким. Вимикаємо та залишаємо настоятися 10 хвилин. Тоді перекладіть рис до великої миски, щоб скоріше охолов.

Ретельно змішуємо рис із фаршем, додавши трохи солі.

змішуємо фарш та рис

Вмочивши руки у воду, ліпимо круглі тефтельки та викладаємо до змащеної олією форми - скляної чи керамічної, можна використати алюмінієву форму чи чавунну пательню.

як приготувати тефтелі

Запікаємо тефтелі у духовці, розігрітій до 200 С, протягом 30 хвилин.

смачні тефтелі

Подаємо з гарниром із овочевого салату, картопляним пюре чи просто із хлібом та домашнім кетчупом. Смачного!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(1 голос, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів