Смачні тефтелі з рисом
Опис
Це дуже простий рецепт тефтелей з рисом: усього два інгредієнти, 20 хвилин Вашого часу та 30 хвилин запікання - і Ваші домашні ласують смачними та поживними тефтельками! Особливо такі тефтелі з курячого фарша та рису подобаються дітям. Мені ж до вподоби те, що вони гарно тримають форму, не розвалюються та легк готуються.
Зараз я розповім Вам, як пригтувати тефтелі з рисом в духовці.
Раджу брати філейний фарш - тоді тефтелі зовсім нежирні, їх можна назвати дієтичною стравою.
Інгредієнти:
- 300 г курячого філейного фарша;
- 0,5 чи трохи більше склянки рису;
- Сіль за смаком, десь 1 чайна ложка без гірки;
- 1 ч.л. олії.
Інструкція:
Спочатку відваримо рис. Беремо води утричі більше, ніж крупи, тобто на півсклянки рису - 1,5 склянки води. Варимо на середньому вогні до закипання (кришку зсуньте вбік, аби рис не тікав з каструлі), тоді зменшуємо вогонь і продовжуємо варити, час від часі помішуючи та не забувши додати півчайної ложки солі, до того часу, поки рис стане майже м’яким. Вимикаємо та залишаємо настоятися 10 хвилин. Тоді перекладіть рис до великої миски, щоб скоріше охолов.
Ретельно змішуємо рис із фаршем, додавши трохи солі.
Вмочивши руки у воду, ліпимо круглі тефтельки та викладаємо до змащеної олією форми - скляної чи керамічної, можна використати алюмінієву форму чи чавунну пательню.
Запікаємо тефтелі у духовці, розігрітій до 200 С, протягом 30 хвилин.
Подаємо з гарниром із овочевого салату, картопляним пюре чи просто із хлібом та домашнім кетчупом. Смачного!