Різдвяний салат з горошком
Опис
Цей салат із горошком, огірками та картоплею у нас в родині, скільки себе пам’ятаю, називається Різдвяним, бо мама зазвичай готує такий на Святвечір.
Це пісний салат на олії, всього з 4-х інгредієнтів, проте він такий смачний, що складно відірватися. Тепер і я щороку готую цей салат як одну з 12-ти пісних страв до Святвечора.
Інгредієнти:
- 2-3 відварні картоплини;
- Півбанки консервованого горошку;
- 1-2 солоні огірки;
- 1 цибулина;
- Олія.
Інструкція:
Для заправки салату раджу використовувати духмяну нерафіновану олію, так набагато смачніше.
Картоплю гарно миємо та відварюємо у мундирі до м’якості, заливаємо холодною водою, по вистиганні очищуємо та ріжемо напівкружальцями.
Огірки ріжемо кружальцями, цибулю - напівкільцями. Усе змішуємо, додаємо горошок, дрібку солі (з урахуванням огірків) та заправляємо олією.

Прикрашаємо різдвяний салат зеленню та подаємо до столу.