Контент

Оселедець під шубою

Порцій: 10  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 1 година

Опис

Один з найпопулярніших святкових салатів - оселедець під шубою, мало хто його не готував. І мені подобається цей салат: він смачний та корисний, тут і варені овочі, і солона рибка. А для кращого складу я навчу Вас, як зробити домашній соус замість майонезу.

салат оселедець під шубою

За час існування рецепту, якому скоро 100 років, виникло чимало варіацій на тему оселедця під шубою: рецепти із яблуком, яйцем тощо. Вони по-своєму цікаві, але зараз ми з Вами приготуємо класичний варіант, бо він найпростіший і найсмачніший. А у коментарях напишіть, як готуєте Ви!

Інгредієнти:

  • 1 оселедець;
  • 3-4 середні картоплини;
  • 1-2 цибулини;
  • 2-3 моркви;
  • 1-2 буряки;
  • 1 столова ложка олії;
  • 100 г домашнього майонезу.
Я вже багато років не купую майонез, а готую вдома легкий та смачний соус, який чудово пасує до усіх салатів та страв, де є майонез. Для нього потрібні:
  • 1,5 столової ложки олії;
  • 0,5 столової ложки лимонного соку;
  • 0,5 чайної ложки пастоподібної гірчиці;
  • По дрібці солі та чорного перцю.
Усе гарно змішати та додати 3,5 столові ложки сметани і знов перемішати. Такий майонез смакує дуже схоже до покупного, і заправляти ним салати можна навіть для дітей.

Інструкція:

Овочі гарно миємо та відварюємо, не очищуючи. Пробуємо кінчиком ножа, якщо м’які, отже готові. Зливаємо гарячу воду та заллємо овочі холодною: постоявши хвилин 10, вони потім будуть легче очищуватись.

Оселедець найкраще брати цілий, не пресерви, так натуральніше. Але якщо бракує часу його чистити, можна взяти філе чи шматочки в олії, тільки якісні. Нам з-поміж усіх найбільш подобається «Norven».

Картоплю, моркву, буряк очищуємо від шкірки. Цибулю також очищуємо та ріжемо напівкільцями. Оселедець ріжемо невеличкими шматочками.

Викладаємо салат шарами на тацю (або можна зробити персональні порції за допомогою спеціальних кулінарних кілець):

  • 1 шар - картопля, терта на крупній тертці.
  • 2 - цибуля, збризкуємо олією.
  • 3 - шматочки оселедця.
  • 4 - ще трохи картоплі, злегка змащеної соусом.
  • 5 - терта морква, змащена соусом.
  • 6 - тертий буряк.
терта картопля цибуля та олія як приготувати оселедець під шубою приготування шуби терта морква тертий буряк

Зверху також змащуємо салат домашнім майонезом (зручно намалювати тонкий візерунок, а потім акуратно розподілити соус виделкою.

салат шуба

Притрушуємо салат зеленню та хай настоїться пару годин в холодильнику.

салат під шубою рецепт
  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(1 голос, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів