Як заморозити глід на зиму

Порцій: скільки заморозите   Час приготування: 15 хвилин 14. 11. 2018 г.

Усі знають, що глід корисний для серця. Але чи знаєте Ви, що це не єдина цілюща властивість плодів глоду? Я тільки-но читала на цю тему, бо ми назбирали на бузьких схилах відерце глоду, і дізналася багато цікавого!

гілочка глоду

Виявляється, глід корисний не лише для серця, але й для нервової системи, для печінки та нирок, для підшлункової залози, імунної системи та організму в цілому. Глід містить антиоксиданти та пектин, які виводять з організму токсичні речовини; знижує рівень цукру; нормалізує цикл у жінок; має спазмолітині властивості, тому знімає головний біль та неприємні відчуття у плечах та попереку. Напої з глоду допоможуть зняти втому та напругу, заспокоять та нададуть снаги!

кущі глоду

Але багато глоду їсти не можна: 100-150 г на день це максимум, бо що занадто, то не здраво: при передозуванні глід знижує тиск та викладає сонливість. Маленьким дітям, майбутнім мамам та тим, що годують діточок, також не варто вживати страви з глоду.
Глід можна не лише сушити, але й заготовувати на зиму багатьма іншими способами: заморожувати, варити варення, компоти та навіть робити цукати! Ми з Вами спробуємо спочатку найпростіший спосіб – заморозити ягоди, а потім зваримо варення.

глід на зиму

Я обрала варіант заморозити, бо сушіння, як не дивно складніше. Якщо нема спеціальної сушарки, треба відрегулювати духовку на дуже маленьку температуру: за одними даними, до 40-60С, за іншими – 70-90С. Не кожна духовка так може. Сушити треба із прочиненими дверцятами, час від час помішуючи ягоди. Це, як на мене, надто клопітно. Можна ще сушити на батареї чи на сонечку. Але ж на сонці добре сушити влітку, коли промені гарячі та погода суха, восени ж вогко та хмарно. На батареї ж є ймовірність, що глід розсиплеться, коли ви закриватимете фіранки або кицька захоче погрітися:)
Тому пропоную Вам заморозити глід на зиму. Зверніть увагу, що збирати глід треба в чистих місцях, далеко від автошляхів, промзон та звалищ!

Інгредіенти:

  • Глід

Процес приготування:

Щоби зберегти максимальні кількість корисних речовин, треба заморожувати ягоди якнайшвидше. Якщо ваша техніка має режим швидкого заморожування – чудово, це -18С. Якщо ж ні чи ви не знаєте, яка температура у морозильній камері, тоді зробімо так. Не пхаймо зразу багато ягід у пакетики чи коробочки: краще заморозимо їх за кілька прийомів, невеличкими порціями.

Спочатку глід треба ретельно вимити. Якщо ягоди майже чисті, то промиваємо у ситі під краном. Якщо у пилюці, то ліпше потримати їх декілька хвилин у мисці з водою, тоді ягоди виловити, воду злити та поміняти. Повторити пару разів, доки вода стане чистою.

ретельно миємо ягоди глоду

Тоді промити у друшляку та залишити у ньому на кілька хвилин.

обсушуємо глід від вологи

Далі висипати на рушник, щоби обсушити ягоди.

ягоди глоду

Обсушені ягоди розсипаємо в один шар на тацю з бортиками, таку, що влізе до морозилки, або на фольгу, краї якої загнуті так, щоб утворилися бортики.

готуємо глід до заморозки

Ставимо до морозильної камери (я ставила на ніч). Тоді зсипаємо заморожений глід до пакетиків та зберігаємо у морозилці. От як просто.

зсипаємо заморожений глід до пакетиків

А наступного разу я розповім Вам два рецепти варення з глоду. Тож заходьте на сайт!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(1 голос, у середньому: 5 из 5)
Позначки запису:
Напишіть коментар до цього рецепту ↓

Ви можете додати фото до коментаря. Ширина фото бажано 500 пікселів, формати jpg, gif, png.
* Обов`язкові для заповнення поля
Увага: всі коментарі проходять модерацію.