Рецепти з яєць: Смачна яєчня з ковбасою
Опис
Якщо треба щось швиденько приготувати на сніданок, ми часто вибираємо яєчню! Бо всі її люблять, вона смачна, поживна і швидко готується.
Із рецептом яєчні можна вигадати багато різних страв: яєчня із ковбасою, чи зі шкварками (зимова версія), або із помідорами (літній варіант).
Настільки ж популярний хіба що «брат» яєчні – омлет! Він більш дієтичний, тож раджу чергувати ці дві страви з яєць:)
Інгредієнти:
- Яйця, кількість – за бажанням;
- Ковбаса варена, також за бажанням;
- Олія для смаження – 0,5- 1 ст. л.;
- Сіль, перець – по дрібці;
- Зелена цибуля – кілька пір’їнок.
Інструкція:
Розігріваємо на пательні олію. Для приготування яєчні пательня має бути добре розігрітою = яйця мають потрапляти на гарячу поверхню. Натомість, коли готуєте омлет, яєчну суміш навпаки треба виливати на ледь розігріту пательню. Якщо готуєте яєчню з ковбасою, спочатку обсмажимо ковбаску з обох боків, а тоді вже будемо смажити яйця. Ковбасу можна нарізати смужками, чи кружальцями, чи взагалі зірочками чи сердечками (за допомогою формочок для печива), якщо готуєте для дітей, їм така кулінарна творчість до вподоби! Цікаво вирізати з ковбаси кільця, а потім у дірочки вбити яйця. Кружечки з серединок також обсмажити та подати разом із яєчнею, дуже смачно та оригінально виглядає.
Отже, обсмаживши ковбасу з одного боку, виделкою перевертаємо на другий та додаємо яйця. Смажимо на середньому вогні, допоки прозорий сирий білок просмажиться та побіліє. Кришкою не накриваємо, бо тоді і жовток стане білим.
Солимо та перчимо яєчню за смаком.
А насамкінець притрусимо подрібненою зеленою цибулею.
Смачна яєчня до сніданку готова!
Подаємо гарячою.