Львівські круасани з бананом і шоколадом
Опис
Пропоную Вам спробувати неймовірнио смачний та напрочуд легкий рецепт чудових круасанів!
Ми спробували їх у «Львівських круасанів» у файному місті Львові, та були в такому захваті, що коли приїхали додому, вирішили неодмінно спробувати і собі приготувати такі смачнючі круасани. Щоби відтворити вдома львівський десерт, потрібно лише листкове тісто, банани та шоколад. І звісно ж, натхнення!
Найскладнішим виявилося витримати такий режим випікання, щоби круасани вийшли пропеченими, але при цьому не твердими, не пересушеними, а м’якими та ніжними. В мене вони вийшли більш тверді та засмажені, ніж в оригіналі. Тож треба пробувати ще. Але й цей варіант круасанів з шоколадом та бананом виявився дуже смачним! Донька сказала, що схожість і аутентичними львівськими круасанами становить 75%. І то тому, що першого разу я забула потрусити їх маком. А із маком схожість досягла 85% 🙂
Якщо серед моїх читачів є львів’яни, котрі пробували ті самі круасани у Старому місті, буду рада Вашим коментарям та порадам, як досягти 100% схожості! 🙂
Щира вдячність колективу кафе за чудове пригощення, гарний настрій та кулінарне натхнення!
Інгредієнти:
- 900 г листкового чи листково-дріжджового тіста;
- 1-2 банани;
- 80-100 г шоколаду;
- 2-3 столові ложки молока чи вершків;
- 1 яйце;
- 1-2 столові ложки маку чи сезаму.
Замість шоколаду з молоком можна взяти шоколадну згущену з какао – таку виготовляють на Первомайському молочно-консервному комбінаті, дуже смачна!
Інструкція:
Листковому тісту даємо розморозитися за кімнатної температури, тоді нарізаємо на трикутні шматочки. Щоб круасани швидше пропеклися, тісто можна трохи розкатати в одному напрямку, щоби воно стало тоншим.
Ставити вироби з листкового тіста необхідно у добре розігріту духовку, тому заздалегідь розігріваємо її до 220С. Згортаємо трикутні смужки тіста у круасани, від широкому краю до вузького, та викладаємо на деко, застелене кондитерським пергаментом.
Змащуємо жовтком з чайною ложкою молока та посипаємо маком.
Ставимо до духовки та випікаємо 30-35 хвилин, доки круасани стануть сухими та легкими, насиченого золотистого кольору.
Для начинки розтоплюємо на водяній бані шматочки чорного чи молочного шоколаду із додаванням молока чи вершків. Від кількості молока залежить густина шоколаду. Банани миємо, очищуємо та ріжемо кружальцями.
Готовим круасанам даємо трохи охолонути, щоби стали не гарячими, а теплими. Круасани надрізаємо навпіл, але не повністю, гострим ножем. Кладемо досередини кілька бананових кружалець та наливаємо шоколаду.
Львівські круасани готові!
Заварюйте смачну каву чи какао та насолоджуйтесь!
На задньому плані – ті самі стаканчики із «Львівських круасанів»:)