Контент

Галицькі круасани із сиром, грибами, куркою та салатом

Порцій: 4-8  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 45 хвилин

Опис

Напередодні Різдва ми з донькою завітали до чудового міста Львова та були зачаровані його красою і самобутнім львівським колоритом! Ноги не знали втоми, коли носили нас по львівських вулицях, по цій кольоровій бруківці, повз неймовірні будинки з мансардами, кав’ярнями, книгарнями, майстернями та левами, усіма різними:) А коли багато ходиш та весь час захоплюєшся, то врешті схочеться їсти, ще й дуже. От і ми стали шукати затишне містечко, куди можна було б завітати, перепочити та смачно перекусити. У центрі Старого Львова багато кнайп, кав’ярень та кафе, яке ж обрати?.. Врешті надибали цікаве та привабливе місце під вивіскою «Львівські круасани».

галицькі круасани

О, що це виявилося за файне місце!.. Досить сказати, що ми завітали туди іще й ввечері, а потім наступного дня, перед від’їздом, та придбали круасанів із собою, щоб їсти у потязі та пригостити родину вдома.

галицькі круасани з салатом та куркою

Величезні, теплі круасани – з’їси один, і мов цілий обід! – гріли руки, змерзлі після прогулянки зимовим містом, а до круасанів додавалася смачна кава чи густий гарячий шоколад у симпатичних стаканчиках:)

кава до круасанів

А яке різноманіття круасанів пропонували тут! На будь-який смак: із шоколадом чи вершковим кремом, малиною та апельсином, кокосом чи бананом, навіть несолодкі варіанти – із грибами, сиром, шинкою… Що ж обрати?.. Врешті донька обрала собі круасан із бананом та шоколадом, а я – галицький круасан із грибами, сиром та куркою. Це смакота неймовірна! Надивовижу смачний та поживний круасан чудово відновив сили після довгої екскурсії, додав наснаги та натхнення!

хрумкі галицькі круасани

Не дивно, що приїхавши додому, я стала міркувати, як зробити такі круасани вдома. Стала пробувати. Спочатку зробили круасани із шоколадом та бананом, а потім дійшла черга і до Галицьких. І ось що в нас вийшло! А вийшло смачно, бо з 8 круасанів 6 розлетілися ще теплими, а решта була доїдена того ж дня увечері. Спробуйте і Ви приготувати вдома Львівські круасани, щоби відчути затишну та смачну атмосферу кав’ярень файного міста!

інгредієнти для галицькіх круасанів

Інгредієнти:

  • 500 г листкового тіста;
  • 1 невеличке яйце чи жовток;
  • 2 чайні ложки насіння кунжуту;
  • 50 г твердого сиру;
  • 200 г шампіньйонів;
  • 1 цибулина;
  • 1-2 столові ложки олії;
  • 200 г курячого філе;
  • Пучок зеленої свіжої салати;
  • 2 столові ложки домашнього майонезу.

Інструкція:

Майонез я роблю зі сметани (3,5 столових ложки), гірчиці (0,5 чайної ложки), лимонного соку (0,5 столової ложки), олії (1,5 столових ложки), дрібки солі та перцю. Дуже смачно, корисно та чудово підходить для заправки салатів тощо.

Щоб круасани вдались смачними, важливо обрати якісне листкове тісто. Цього разу пкели з тіста фірми «Лімо», львівської, до речі. Також дуже смачне тісто «Рудь». «Левада» теж нормальне, але з усіх варіантів, що я пробувала, «Рудь» - найсмачніше.

Кажуть, що листкове тісто не можна розкачувати, нібито від цього пошкоджуються шари тіста – насправді ж розкачувати можна, тільки бажано в одному напрямку. А от те, що не можна розморожувати листкове тісто у мікрохвильовій печі, - правда. Тож дістаньмо тісто з морозилки та хай полежить півгодини за кімнатної температури, відтане. Коли тісто стане м’яким, час розігрівати духовку до 220С. Поки вона розігрівається, нарізаємо тісто на смуги та злегка розвалковуємо, щоб вони стали більші та тонші. Тоді розрізаємо прямокутні смуги тіста на трикутники, навскоси.

підготуємо тісто

Далі згортаємо сегменти від широкого краю до вузького, не щільно – виходять круасани. Викладаємо їх на деко, застелене кулінарним пергаментом. Змащуємо збитим яйцем (чи жовтком з 1 чайною ложкою молока) та посипаємо кунжутом.

формуємо круасани

Ставимо деко до розігрітої духовки, трохи вище за середній рівень, та випікаємо за 220С 20-30 хвилин, до яскраво-золотавого кольору. Готові круасани мають стати легкими та сухими, тісто розшаровується, набуває об’єму та крихкості.

запікаємо круасани

А поки круасани печуться, приготуємо начинку. Куряче філе споліскуємо та опускаємо у каструльку з водою. Проварюємо до закипання, зливаємо воду, набираємо нову, трохи солимо та варимо до готовності, близько 20-25 хвилин.

Тим часом очищуємо та миємо шампіньйони й цибулю. Розігріваємо у пательні олію, висипаємо подрібнену цибулю та обсмажуємо, помішуючи, 3-4 хвилини, до напівпрозорості. Тоді додаємо шампіньйони, нарізані тонкими пластинками, та продовжуємо обсмажувати до готовності грибів – випарювання вологи та рум’яності. Солимо та перчимо, додаємо відварне куряче філе та перемішуємо.

підготуємо начинку

А ось і круасани готові. Дамо їм та начинці трохи охолонути. Листя салату тим часом ретельно миємо та обсушуємо у ситі. Тоді гострим ножем розрізаємо круасан уздовж навпіл, але не до кінця. Тонкими скибочками ріжемо сир. До начинки додаємо домашній майонез та перемішуємо.

начиняємо круасани

Кладемо до круасану лист салату, гриби із куркою та сир.

галицькі круасани з смачною начинкою

Щоби у вас вийшли більш аутентичні галицькі круасани, такі як у Львові, можна покласти ще по скибочці помідора та огірка.

галицькі круасани

Найсмачніші Галицькі круасани теплими!

яскраві галицькі круасани
  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(3 голоса, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів