Контент

Торт Сердце до Дня Закоханих

Порцій: 8  
Калорійність: ккал  
Час приготування: підготовка 20 хвилин, випікання 30 хвилин

Опис

Порадуйте своїх коханих у День Валентина смачним тортом, зробленим власноруч! Адже домашня випічка завжди смачніша та корисніша, ніж покупна.

шоколадний бісквіт із вишнями до дня закоханих

Цей чудовий шоколадний бісквіт із вершковим кремом та вишнями набагато смачніший за той, що у крамниці! А зробити такий торт досить просто. Головне, гарно збити яйця із цукром, тоді корж добре підніметься.

торт до дня закоханих

Шматочок шоколадного бісквіта до кави – чудовий початок дня! А як спекти торт у формі серця до Дня Закоханих, я зараз вам покажу.

шоколадний торт до дня закоханих

Інгредієнти:

Для бісквіту:

  • 3 яйця;
  • 180 г цукру;
  • ¾ склянки борошна;
  • ¼ склянка какао-порошку;
  • 1,5 чайної ложки розпушувачу;
  • Дрібка солі.

Для просочування та начинки:

  • Вишневе варення.

Для крему:

  • 0,5 пачки вершкового масла;
  • 0,5 банки згущеного молока.

Для глазурі:

  • 50 г шоколаду;
  • 2-3 столові ложки молока.

Інструкція:

Форму для торта у вигляді серця застеляємо пергаментом та змащуємо тонким шаром олії. Яйця краще брати кімнатної температури, середні або трошки більші за середні. Поєднуємо їх із цукром та збиваємо міксером упродовж 5 хвилин, спочатку на малій швидкості, тоді поступово збільшуючи. Маса стане пишною, густою та світлою.

збиваємо яйця з цукром збиті яйця

Просіюємо туди борошно разом із розпушувачем та какао, додаємо сіль та обережно перемішуємо по колу, в одному напрямку. У цей час духовка розігрівається до 180 С.

додаємо борошно та какао тісто для бісквіта

Виливаємо тісто до форми та ставимо до духовки. Випікаємо бісквітний корж упродовж 25-30 хвилин – до сухої шпажки. Перші 10 хвилин краще не відкривати дверцята духовки. Тоді можна обережно зазирнути та перевірити, чи готовий бісквіт. Щоби корж не осів, не діставайте його зразу, хай охолоне у вимкненій духовці. А щоби він був рівненьким, переверніть форму догори другом. Не хвилюйтеся, бісквіт не випаде, я перевіряла:)

виливаємо тісто у форму випікаємо бісквіт

Поки бісквіт вистигає, можна зробити крем. Збиваємо міксером півпачки вершкового масла кімнатної температури, тоді додаємо потроху згущену та продовжуємо збивати до утворення пишного, світлого крему. Поки що ставимо крем до холодильника – у охолодженому вигляді він краще тримає форму.

охолоджуємо бісквіт розрізаємо корж

Бісквітний корж розрізаємо на два та кожен просочуємо розбавленим кип’яченою водою сиропом з вишневого варення. Просочуємо рівномірно, але не дуже сильно, щоби коржі не розмокли.

просочуємо коржі

На нижній корж викладаємо крем та вишні з варення.

викладаємо крем

Накриваємо другим коржем.

прикрашаємо торт до дня закоханих

Для глазурі розтоплюємо шматочки шоколаду із молоком та поливаємо торт.

смачний торт до дня закоханих

Прикрашаємо вишнями та цукровою пудрою чи кокосовою стружкою.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(2 голоса, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів