Медовий бісквітний рулет
Опис
З-поміж рецептів бісквітних рулетів, які я пробувала, цей виявився найбільш вдалим і тому став улюбленим. Час від часу печу його в різних варіаціях упродовж декількох років. Цей рулет швидко та просто готується, легко завертається, не тріскає і файно смакує.
Тож раджу спробувати. У цьому переписі подаю базовий варіант - рулет з білого тіста із повидлом, це найпростіший рецепт. Якщо хочете шоколадний рулет, замініть дві-три ложки борошна із загальної кількості на какао-порошок. Замість джема для начинки можна взяти крем. Найпростіший крем робимо так: півпачки вершкового масла збиваємо із половиною банки згущенки. До крему можна додати ягоди чи шматочки фруктів: вишні, полуниці, чорниці, персики, абрикоси. Фантазуйте та експериментуйте!
Інгредієнти:
- 3 яйця;
- 100 г цукру;
- 1 столова ложка меду;
- 130 г борошна;
- 1 чайна ложка харчової соди;
- дрібка солі.
- чай з лимоном або кава.
- густе повидло;
- або згущенка;
- або вершковий крем + ягоди.
Інструкція:
Духовку розігріваємо до 200 С. Деко застилаємо пергаментом, змащуємо папір тонким шаром олії без запаху.
Яйця великого розміру, кімантної температури, поєднуємо із цукром та медом і збиваємо міксером на низькій швидкості, упродовж 5 хвилин.
Просіюємо у збиту суміш борошно (130 грамів - це якраз одна склянка місткістю 200 мл, без верху) разом із содою (чайна ложка врівень з краями, без верху), додаємо дрібку солі. Якщо готуєте шоколадний рулет, берете трохи неповну склянку борошна і досипаєте до країв какао-порошком гарної якості.
Рухами по колу, бажано в одному напрямку, вмішуємо борошно в яєчну суміш.
Виливаємо тісто на деко, застелене пергаментом. Розподіляємо силіконовою лопаткою або ложкою.
Ставимо у розігріту духовку. Випікаємо бісквітний корж для рулета до світло-золотистого кольору, в газовій духовці це займе десь 12-15 хвилин, в електричній - 7-10 хвилин.
Дістаємо корж, даємо 2-3 хвилини охолонути, і просочуємо його чаєм з лимоном, або кавою, або розбавленим водою сиропом з варення, рівномірно поливаючи з ложки.
Намащуємо повидлом чи кремом, посипаємо ягодами і, обережно відокремлюючи корж від пергаменту, згортаємо рулетом.
Можна потрусити цукровою пудрою.
Прикрасити ягодами, тертим шоколадом.
Нарізаємо бісквітний рулет шматочками і пригощаємося!