Контент

Медовий бісквітний рулет

Порцій: 8  
Калорійність: 300 ккал  
Час приготування: Підготовка 10 хвилин, випікання 15 хвилин
Домашня

Опис

З-поміж рецептів бісквітних рулетів, які я пробувала, цей виявився найбільш вдалим і тому став улюбленим. Час від часу печу його в різних варіаціях упродовж декількох років. Цей рулет швидко та просто готується, легко завертається, не тріскає і файно смакує.

медовий бісквітний рулет

Тож раджу спробувати. У цьому переписі подаю базовий варіант - рулет з білого тіста із повидлом, це найпростіший рецепт. Якщо хочете шоколадний рулет, замініть дві-три ложки борошна із загальної кількості на какао-порошок. Замість джема для начинки можна взяти крем. Найпростіший крем робимо так: півпачки вершкового масла збиваємо із половиною банки згущенки. До крему можна додати ягоди чи шматочки фруктів: вишні, полуниці, чорниці, персики, абрикоси. Фантазуйте та експериментуйте!

як приготувати бісквітний рулет

Інгредієнти:

Для бісквітного коржа:
  • 3 яйця;
  • 100 г цукру;
  • 1 столова ложка меду;
  • 130 г борошна;
  • 1 чайна ложка харчової соди;
  • дрібка солі.
Для просочування:
  • чай з лимоном або кава.
Для начинки:
  • густе повидло;
  • або згущенка;
  • або вершковий крем + ягоди.

Інструкція:

Духовку розігріваємо до 200 С. Деко застилаємо пергаментом, змащуємо папір тонким шаром олії без запаху.

Яйця великого розміру, кімантної температури, поєднуємо із цукром та медом і збиваємо міксером на низькій швидкості, упродовж 5 хвилин.

яйця збити з цукром та медом збити до пишної маси

Просіюємо у збиту суміш борошно (130 грамів - це якраз одна склянка місткістю 200 мл, без верху) разом із содою (чайна ложка врівень з краями, без верху), додаємо дрібку солі. Якщо готуєте шоколадний рулет, берете трохи неповну склянку борошна і досипаєте до країв какао-порошком гарної якості.

просіяти борошно із содою, додати сіль

Рухами по колу, бажано в одному напрямку, вмішуємо борошно в яєчну суміш.

перемішати по колу

Виливаємо тісто на деко, застелене пергаментом. Розподіляємо силіконовою лопаткою або ложкою.

вилити тісто на деко з промащеним олією пергаментом

Ставимо у розігріту духовку. Випікаємо бісквітний корж для рулета до світло-золотистого кольору, в газовій духовці це займе десь 12-15 хвилин, в електричній - 7-10 хвилин.

випікати бісквітний корж до золотистості

Дістаємо корж, даємо 2-3 хвилини охолонути, і просочуємо його чаєм з лимоном, або кавою, або розбавленим водою сиропом з варення, рівномірно поливаючи з ложки.

прочосити і намастити джемом

Намащуємо повидлом чи кремом, посипаємо ягодами і, обережно відокремлюючи корж від пергаменту, згортаємо рулетом.

завернути рулет

Можна потрусити цукровою пудрою.

рецепт бісквітного рулета, який легко загорнути

Прикрасити ягодами, тертим шоколадом.

вдалий рецепт бісквітного рулета

Нарізаємо бісквітний рулет шматочками і пригощаємося!

простий бісквітний рулет

Ось базовий рецепт бісквітного медового рулета із білого тіста, з начинкою із повидла. Ви можете урізноманітнити рецепт, додавши у тісто какао, а в начинку - сезонні чи заморожені ягоди, зробивши її з вершкового чи масляного крему.

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(1 голос, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів