Контент

Американські панкейки з кленовим сиропом

Порцій: 4  
Калорійність: ккал  
Час приготування: 30 хвилин

Опис

Панкейки - то американські млинці: невеличкі, товстенькі і дуже смачні. Назва «панкейки» походить від двох англійських слів: «pan» - сковорода та «cake» - пиріг. Тобто це «пиріжки на сковороді»:)

панкейки з кленовим сиропом

Панкейки невеликого діаметру, порівняно із тонкими млинцями, і пухкі, наче бісквітні. Рецепт панкейків з кленовим сиропом походить з Канади - країни із яскравим кленовим листом на прапорі. Це напрочуд смачно: теплі, ніжні млинці, политі солодким бурштиновим сиропом. Також можна полити медом чи джемом, або сиропом шипшини. Але найаутентичніші канадські панкейки подають саме з кленовим сиропом. Нумо і ми спробуємо цю колоритну страву!

американські пайнкейки

Особливість рецепту ще й в тому, що їх печуть на сухій сковороді, зовсім без жиру. Змащувати її салом чи олією, як для зівичайних млинці, не потрібно. Щоби панкейки легко знімалися, раджу пекти їх на спеціальній сковороді для млинців - наприклад, із керамічним покриттям. Втім, можна спробувати й на чавунній сковороді із гладкою поверхнею.

інгредієнти для панкейків

Інгредієнти:

    На 12 панкейків:
  • 2 великих або 3 маленьких яйця;
  • 2 столові ложки цукру;
  • Дрібка солі;
  • Дрібка ваніліну;
  • 1 склянка молока (200 мл);
  • 1 склянка борошна (130 г);
  • 2 чайні ложки розпушувачу;
  • 2 столові ложки олії;
  • Кленовий сироп для подачі.

Інструкція:

Обережно відокремлюємо жовтки від білків. Пильнуйте, щоб до білків не потрапила краплинка жовтка, бо тоді білки будуть не так гарно збиватися.

відокремлюємо жовтки від білків

Збиваємо жовтки із сіллю упродовж 1 хвилини та вливаємо молоко. Перемішуємо.

збиваємо жовтки

Просіюємо до збитих жовтків борошно, змішане із розпушувачем та ваніліном.

додаємо борошно до жовтків

Перемішуємо, а тоді збиваємо, поки щезнуть грудки.

збиваємо тісто для панкейків

Додаємо до тіста олію - завдяки їй панкейки не прилипатимуть до сковороди. Гарно вимішуємо.

до тіста додаємо олію

Додаємо до білків цукор.

збиваємо білки із цукром

Миємо та насухо витираємо вінчики міксера, а тоді збиваємо білки із цукром. Спочатку на низькій швидкості, далі перемикаємо на середню і нарешті - на високу. Загалом треба збивати упродовж 4-5 хвилин, допоки білки утворять густу, об’ємну білу піну із «м’якими піками».

білки збиваємо до об’ємної піни

За 3-4 заходи вмішуємо збиті білки до тіста - по колу, загортаючими рухами від країв до центру, в одному напрямку, щоб зберегти пишність - як для бісквіта. І тісто виходить наче бісквітне: наповнене мініатюрними повітряними бульбашками, не рідке й не густе, воно повільно ллється, як сметана.

вмішуємо збиті білки до тіста

Тепер розігріваємо суху, чисту сковороду. Зручніше використовувати таку, що її діаметр не дуже великий: до 20 см. В мене велика млинцева сковорода, тому частина поверхні «гуляє», якщо млинці невеликі. Коли розігріється, наливаємо по центру 2-3 столові ложки тіста та швидко, легкими рухами, розподіляємо його, щоб вийшов круглий млинець розміром з невелику тарілку.

формуємо круглі млинці

Смажимо на вогні трохи більшому за середній. Спочатку ви побачите, як на панкейку з’являються бульки. Зачекайте, ще рано перевертати.

смажимо панкейк до бульбашок

А ось коли ці бульки полопаються, утворивши дірочки, млинець трохи змінить колір, а його краї зробляться коричнево-золотистими знизу, - тоді вже час перевертати на другий бік. Коли сковорода розігріється, панкейк пектиметься десь 35-45 секунд з першого боку і секунд 15 із другого.

смажимо панкейки

Смажимо панкейк з іншого боку.

коричнево-золотисті панкейки

Готові американські млинці знімаємо на тарілку.

американські млинці

Хай трохи охолонуть, бо в гарячому стангі вони надто ніжні, - тоді можна буде скласти їх апетитною стопочкою.

американські млинці з сиропом

Поливаємо панкейки кленовим сиропом та подаємо до чашки какао, чаю чи кави з молоком.

апетитні панкейки з кленовим сиропом

Смачного сніданку та гарного настрою!

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(3 голоса, в середньому: 5 з 5)

Рекомендуємо прочитати:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Додайте світлину страви, jpg

Підвал

Лічильник відвідувачів