Секрети приготування домашньої ковбаси

Продукти:

Спосіб приготування:

  • Чому не вказана точна кількість інгредієнтів? А тому, що Ви можете змінювати її на свій смак та розсуд. Хтось полюбляє ковбасу, де багато сала, а комусь навпаки, до смаку, коли ковбаска нежирна. Отож можете брати м'ясо та сало у співвідношенні або 2:1, або ж 1:2, чи того й іншого порівну 1:1. Сіль та перець додаємо за смаком, так само часник. Вода знадобиться тільки, якщо готуватимете ковбасу в духовці. Для смаження на сковороді потрібна олія.
  • М'ясо та сало перемелюємо за допомогою м'ясорубки. Додаємо сіль, перець та за бажанням часник, ретельно перемішуємо.
  • Для приготування ковбаси знадобиться спеціальна насадка на м'ясорубку. Надягаємо на неї “гармошкою” натуральну оболонку та наповнюємо її фаршем. Зручно, коли хтось крутить, а помічник слідкує за процесом та перев'язує ковбаски ниткою. До речі, Ви можете зробити порційні невеличкі ковбаски або ж довгу закручену ковбасу.
  • Сиру ковбасу можна заморозити або одразу готувати. Є два варіанти: відварити й обсмажити ковбасу чи запекти в духовці. Я обрала другий спосіб. Для цього викладаємо спірально закручену ковбасу у глибоку пательню чи форму для запікання й доливаємо туди води до середини ковбаси.
  • Ковбасну оболонку варто проштрикнути шпажкою у декількох місцях,щоби ковбаса не луснула під час запікання. Раджу це зробити до запікання, бо якщо штрикати гарячу ковбасу у процесі, бульйон з неї може бризнути цівкою досить далеко, і добре, якщо не влучить у кулінара, який цю ковбасу готує.
  • Ставимо пательню із ковбасою в духовку, розігріту до 180-200 С, та запікаємо упродовж 40 хвилин. Тоді дістаємо, обережно перевертаємо на другий бік.
  • Якщо вода випарувалася, доливаємо ще. Та повертаємо до духовки ще на 40 хвилин.
  • Готову домашню ковбасу викладаємо на паперовий рушник, він вбере надлишок жиру.
  • На смальці, що витопився під час запікання ковбаски, можна смажити картоплю чи засмажку для борщу.
  • Домашня ковбаса виглядає дуже апетитно!
  • Якщо ж хочете прискорити процес приготування, то відварюємо ковбасу у підсоленій воді упродовж 30 хвилин. В кінці додаємо лавровий лист. А щоб ковбаска виглядала апетитніше, обсушіть її та обсмажте з обох боків на олії.
  • Смачного!
    Роздрукувати рецепт » Повернутися до повної версії рецепту »