Як зробити сир маскарпоне
Продукти:
На 400 г маскарпоне:
- 200 г сиру;
- 200 мл 33% вершків.
Спосіб приготування:
- Сир має бути жирний та смачний. Можна домашній, а я беру дитячий ванільний сирок – знаєте, отой, де намальовані повітряні кульки? Він ніжний та трішки солодкий. Якщо берете простий сир – протріть його крізь сито чи збийте блендером, аби став однорідним та ніжним.
- Вершки неодмінно мають бути жирні, бо рідкі просто не зіб’ються у густу масу. Тож обирайте 33-35%. І ще вершки мають бути неодмінно добре охолоджені – не менш як 2 години у холодильнику. Тоді вони добре збиваються. Для кращого ефекту посуд, у якому збиваєте, теж варто охолодити – потримати миску хвилин 10 у холодильнику.
- Отже, поєднуємо протертий сир чи сирочок із холодними вершками та збиваємо міксером на низькій швидкості упродовж 5-8 хвилин. Час збивання може бути меншим чи довшим – дивіться на консистенцію сиру. Коли побачите, що вінчики міксера почали залишати чіткі сліди, маса стала густішою, пишною, - домашній маскарпоне готовий.
- Сир маскарпоне дуже смачний просто так, ним можна намастити млинці, додати ягоди чи фрукти і зробити смачний десерт, чи, звісно ж, тірамісу!
- Чекаю Вас на сайтику, щоби розповісти рецепт цього неймовірно смачного десерту:)
Роздрукувати рецепт »
Повернутися до повної версії рецепту »