Кавовий пиріг на кефірі

Продукти:

На форму 20-22 см:

Для тіста:

Замість соди можна взяти додаткові півложки розпушувачу (усього разом тоді 2,5 ч.л.). Я пекла пиріг на заквасці, на звичайному та термостатному кефірі. Тільки на йогурті не пробувала, бо йогурт має трохи інший склад молочнокислих бактерій, ніж кефір, тож пиріг на деяких видах йогурта може вийти глевким (надто якщо у складі є ацидофільна паличка), а перевіряти не хочеться. Краще обирати кефір чи просту закваску, наприкладж Яготинську.

Для крему, за бажанням:

Для глазурі, за бажанням:

Крем та глазур робити не обов’язково - пиріг сам по собі смачний, але із кавово-сметанним кремом та шоколадною глазур’ю він стає ще вологішим та смачнішим й перетворюється на чудовий домашній торт!

Спосіб приготування:

Роздрукувати рецепт » Повернутися до повної версії рецепту »